Луѓето денес консумираат отрoвна храна, а понекогаш и во големи количини, и обично немаат поим што всушност јадат. Таквиот став кон храната е причина за многу болести денес.Една од овие намирници е чипсот, што предизвика сензација во светот на храната, бидејќи поедини американските медиуми како што се “Natural News”, “Living traditionally”, “Healthy food house” и многу други го прогласија за најотровна прехранбена намирница на пазарот на храна во светот.
Тоа не би било ништо само да токму таа намирница не се консумира од страна на милијарди луѓе, и дека во абнормални количини. Да, сите знаеме дека чипсот е нездрав, но тој е толку токсичен што е апсолутно неопходно да се исклучи од исхраната.
Многу луѓе се убедени дека чипсот е направен од компири, но како наведуваат овие медиуми, тоа е далеку од вистината.
Како што пишуваат, во првата фаза на производството состојките како што се ориз, пченица, пченка и снегулки од компир се мешаат за да се формира тесто, кое потоа се обликува во калапи, а потоа се пржи во врело масло .
Во завршна фаза на чипсот се додаваат ароми, кои се сами по себе токсични. Иако сите состојки од кои се прави смесата за чипс се генетски модифицирани, бидејќи се најефтини и достапни,еден од најопасните состојки во чипсот не е додаден во процесот на производство,туку е нус-продукт на преработката.
Во прашање е акриламид.
Ова е опасна канцерогена супстанца,за која одамна е познато дека предизвикуваат рак кај животните, а токму чипсот ја има во абнормални количини, далеку од дозволива мера, наведуваат горенаведените медиуми.Една од овие намирници е чипсот, што предизвика сензација во светот на храната, бидејќи поедини американските медиуми како што се “Natural News”, “