Ја реновирале кујната и пронашле сеф со 52.000 долари и…

Loading...

Млад брачен пар пред две години купил нова куќа, а дури сега се одлучиле да ја реновираат кујната. Се изненадиле кога во подот пронашле стар сеф.„Кога ја рушевме старата кујна, во подот го забележавме сефот. Колку што знаеме, нашата куќа до сега имала шест сопственици, а според староста на сефот, се чини дека му припаѓал на еден од првите сопственици“, напишала девојка од САД на Игмур покрај фотографиите.

Штом го здогледала сефот, веднаш ѝ паднало на ум дека веднаш по вселувањето во ормарчето за итна помош нашла код за кој не знаела за што служи, но сепак го сочувала. И да, тоа навистина бил кодот од сефот.

После неколку обиди, сефот бил отворен, а во него имало вистинско мало богатство. Шише виски „James E Pepper“ од 1960 година, книга и картичка бинго.

И да, по деталното пребројување, младиот брачен пар сфатил дека во сефот имаат скоро 52 илјади долари. Но, имајќи предвид дека се работи за  многу стари банкноти, можно е износот да вреди уште повеќе.„Кога ја рушевме старата кујна, во подот го забележавме сефот. Колку што знаеме, нашата куќа до сега имала шест сопственици, а според старост

loading...
Loading...