Ја закопал жената жива, а тоа што после се случило ќе ви ја заледи крвта!

Loading...

Во 1881 година во Кентаки се појавил мистериозен смртоносен вирус кој го опустошил речиси целиот град. Од него заболела и Октавија Смит Хетчер, меѓутоа никој не знаел дека од оваа болест се паѓа во кома од која подоцна се буделе болните. За луѓето не постои поголем кошмар од тој да бидат живи закопани. За среќа денес имаме се поретки вакви случаи. Но она што и се случило на Октавија ќе ви ја заледи крвта.
Во 1881 година во Кентаки се појавил мистериозен смртоносен вирус кој го опустошил речиси целиот град. Од него заболела и Октавија Смит Хетчер, меѓутоа никој не знаел дека од оваа болест се паѓа во кома од која подоцна се буделе болните. А меѓу жртвите бил и нејзиниот син кој починал од оваа болест.
Октавија со текот на времето станала депресивна, се разболела и паднал во кома, а во мај нејзиниот сопруг констатирал дека умрела од непознати причини.

 
Веднаш била закопана, а една недела потоа многу други жители заболеле од истата болест, а еден човек успеал да се разбуди од комата во која паднал.
Тогаш сопругот на Октавија сфатил што направил, па веднаш отишол да го откопа нејзиното тело, а глетката била ужасна…Излегло дека таа била жива закопана односно дека била во кома кога била закопана.  Се разбудила во ковчегот и очајно се обидувала да излезе, целиот ковчег бил изгребан и искршен.
По стравичното откритие сопругот повторно организирал погреб, а во негова чест е подигнат и споменик, кој и денес стои на гробиштата. 
За луѓето не постои поголем кошмар од тој да бидат живи закопани. За среќа денес имаме се поретки вакви случаи. Но она што и се случило на Октавија

loading...
Loading...