Јаболков оцет како моќно оружје за чистење на црниот дроб

Loading...

За да го одржите вашиот организам да биде здрав и функционален, важна е правилната работа на црниот дроб. Ова ќе го овозможите ако од време на време применувате некои здрави навики за чистење на црниот дроб. Купете високо квалитетен органски јаболков оцет, бидејќи на тој начин ќе бидете сигурни дека детоксикацијата ќе биде ефикасна. Започнете со помали дози во текот на денот – растворете неколку лажички оцет во чаша вода и пијте го пијалакот барем еднаш дневно. Ако јаболковиот оцет има непријатен вкус, може да користите топла вода со малку мед, или пак додавајте го оцетот во вашите оброци.Редовната детоксикација на црниот дроб обично се прави два пати годишно – во есен и во пролет – еден ден. Дента пред детоксификацијата вечерајте лесно, на пример варен зеленчук или риба. На денот на детоксификацијата пијте само шејкови од зеленчук, сок од јаболко, зелен чај, чај од коприва и други здрави пијалаци кои го прочистуваат телото.
Пијалакот од јаболков оцет земајте го на празен стомак наутро и пред спиење (пожелно е да ја зголемите дозата на пијалакот со уште една лажица јаболков оцет).
Седум до 10 дена по детоксикацијата, потребно е да се јаде свежа храна, овошје и зеленчук, месо без маснотии, зрнести производи, помалку масни млечни производи … За време на периодот на детоксикацијата може да се направи и купка со јаболков оцет за чистење на црниот дроб.
Ставете чаша јаболков оцет и 1 чаша горка сол во када со топла вода. Легнете во кадата и релаксирајте се најмалку 20 минути. На овој начин се извлекуваат токсините преку кожата, а може да се ублажи и болката во зглобовите, но и да се исцелат оштетувањата на кожата предизвикани од егзема и акни.Редовната детоксикација на црниот дроб обично се прави два пати годишно – во есен и во пролет – еден ден. Дента пред детоксификацијата вечерајте ле

loading...
Loading...