Јаболковиот оцет ја зголемува плодноста

Јаболковиот оцет е извонреден природен лек за многу заболувања. Научниците му препишуваат чудотворна моќ и сметаат дека треба да е дел од секојдневната исхрана.Утврдена е оптималната доза на јаболков оцет која треба да се зема во текот на денот. Тоа е раствор од 2 лажици јаболков оцет во млака, претходно превриена вода, со додавање на две лажички мед.
Овој еликсир помага при заболувања на грлото, при нередовна столица, слаба циркулација и размена на материи во организмот. Се препорачува и при заболувања на срцето и крвните садови и при болести на бубрезите. Докажано е дека јаболковиот оцет го намалува крвниот притисок и е одличен за зачувување на витката линија.Според некои извори, јаболковиот оцет се покажал ефикасен и во зголемување на плодноста, како кај луѓето, така и кај животните.
Ефикасен е и при ноќно мокрење кај децата.Утврдена е оптималната доза на јаболков оцет која треба да се зема во текот на денот. Тоа е раствор од 2 лажици јаболков оцет во млака, претходно п

Пронајдете не на следниве мрежи: