Јаделе органска храна две недели, а резултатот ги шокирал!

Денешната исхрана се темели на намирници кои се третирани со пестициди и збогатени со разни адитиви, но иако е општо познато дека се штетни за здравјето- ретко се споменува во која мерка.Шведскиот ланец на маркети Coop во соработка со Шведскиот институт за истражување на околината спровел интересен експеримент.
На едно шведско семејство со типична исхрана им го замениле менито- па така две недели јаделе исклучиво намирниции од органско потекло, без дополнителни хемикалии. За да го измерат ефектот, им била тестирана урината пред и по експериментот, а резултатите биле фрапантни- нивото на хемикалии во нивната урина драстично се намалило.
Иако произведувачите на храна ретко зборуваат за влијанието на пестицидите и адитивите во храната на здравјето на луѓето и се правдаат со  студии кои покажуваат  дека мала количина хемикалии не е штетна за телото, научниците често зборуваат дека проблемот не е во еден оброк, туку  во  долгорочното наголемување на таквите намирници во телото, што сигурно води до разни болести.

 
Само за неколку дена откако добива исклучиво органска храна, телото се чисти, што било и цел  на студијата која сака да пропагира здрав начин на исхрана.
Шведскиот ланец на маркети Coop во соработка со Шведскиот институт за истражување на околината спровел интересен експеримент.
На едно шведс

Пронајдете не на следниве мрежи: