Јадете марула?- Ова се 5-те ГЛАВНИ причини зошто би требало почесто да ја конзумирате!

Овие податоци се совршен потсетник за тоа колку зелената салата е важна од секој ден од ручекот или вечерата.Се работи за зеленчук кој помага при детоксикација на организмот, ги надополнува минералите, а сокот од листовите е особено добар за здравјето. Во состав со тоа, ова се клучните причини зошто зелената салата треба почесто да се појавува на вашето мени барем еднаш дневно.
-го зајакнува излачувањето на урината
-ги ублажува болестите на желудникот и цревата
-ги лечи болестите на жолчката и црниот дроб
-помага при слабиот апетит
-ја снижува високата телесна температура
Во народната медицина е позната како неверојатен сојузник во лечењето на ангината, жолтица, болести на црниот дроб, ублажување на менструалните болки. Интересен е и податокот дека сокот од зелената салата делува смирувачки, особено кај колеричните личности. Се работи за зеленчук кој помага при детоксикација на организмот, ги надополнува минералите, а сокот од листовите е особено добар за здравјето. Во

Пронајдете не на следниве мрежи: