Јагодите го штитат стомакот

Loading...

Меѓународен тим на научници тврдaт дека јагодите се ефикасно средство за заштита од штетните ефекти на алкохолот на ткивата. Антиоксидантната акција не само што ја штити слузницата на желудникот, туку и ги активира заштитните механизми и ензими на телото. Лабораториските истражувања покажуваат дека конзумирањето на јагоди ја подобрува состојбата на желудечната слузница и ја штити од повреди по употребата на алкохолни пијалоци.
Научниците сметаат дека вклучувањето на црвените плодови во менито ќе помогне за спречување на гастроентерологични проблеми и ќе го одложи создавањето на стомачни чирови.
Извор:berovo24.comМеѓународен тим на научници тврдaт дека

loading...
Loading...