Јанева и Фетаи го прекршија етичкиот кодекс, да се назначи нов обвинител

Loading...

Претседателот на Советот на јавни обвинители Петар Аневски изјави дека Советот вчера одржал седница на која се разгледувала оставката на в-д претседателката на Кривичниот суд Татјана Михајлова.– Двете обвинителки го прeкршиле кодексот и наша препорака до нив е да се назначи нов јавен обвинител во конкрениот случај, рече Аневски.
На судењето за насилните протести пред општина Центар, на 22 февруари, Михајлова ги казни двете обвинителки со по 2 000 евра, за непочитување на судот, на што тие подоцна вложија жалба.– Двете обвинителки го прeкршиле кодексот и наша препорака до нив е да се назначи нов јавен обвинител во конкрениот случај, рече Аневски.

loading...