Јаневски: Против Бугарија – ОФАНЗИВНО!

Селекторот на македонската фудбалска репрезентација, Чедомир Јаневски, во интервју за „НоваМакедонија“ вели дека македонската репрезентација за пријателскиот натпревар со Бугарија ќе излезе со офанзивен состав.
„Во овој период е пожелно играчите да играат што повеќе и да бидат стандардни во своите клубови за да дојдат подготвени, бидејќи имаме само два тренинга до мечот со Бугарија. Се надевам дека и оние што ќе ги сменат клубовите ќе имаат поголема минутажа. Ќе излеземе со состав од офанзивни играчи, но тој не гарантира остварување позитивен резултат“ беше дел од изјавата на селекторот Јаневски за „НоваМакедонија“.
Нашата фудбалска репрезентација пријателскиот натпревар со селекцијата на Б угарија ќе го одигра на 14 август.
Изјава: „НоваМакедонија“ Селекторот на македонската фудбалска репрезентација, Чедомир Јаневски, во интервју за „НоваМакедонија“ вел

Пронајдете не на следниве мрежи: