Јанша нема да бара гласање доверба на владата

Loading...

Словенечкиот премиер Јанез Јанша повтори во среда дека нема да бара гласање за доверба на владата, што веројатно би довело до распишување на предвремени избори.„Тоа го направи мојот претходник и тоа скапо го плативме. Денеска Словенија не е во позиција тоа да си го дозволи и јас тоа не мислам да го направам“, рече Јанша на кратка прес конференција во Метлика, на југот на државата, каде што престојуваше со членови на својата влада.Според Јанша, на државата сега и треба стабилност, а не предвремени избори.
МакфаксСловенечкиот премиер Јанез Јанша повтори во среда дека н

loading...
Loading...