Jас сум инвалид со два мозочни удари, но дојдов тука да се борам за нашата Македонија!

Loading...

Треба да ја чуваме Македонија како зеница во окото, ние немаме друга држава, јас сум инвалид со два мозочни удари, но дојдов тука да се борам, рече еден од учесниците во денешниот масовен марш на иницијативата ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА.-Инвалид сум со два удари мозочни. Сакам да ја бранам државата, внуците и децата да ни седат во својата матична земја. Не сакаме да ја продадеме и изгубиме, Македонија ни е важна. Ние немаме друга држава кај да одиме, во нејзе ќе останеме, ако ја изгубиме оваа држава, нема каде да одиме. Албанците имаат своја држава кај да заминат, во Албанија, ние тука треба да седиме, матична ни е земјата, треба да ја чуваме како зеницата во окото. Затоа сите сме излезени, јас сум со два удара мозочни, инвалид не можам да одам, но сакам да си ја чувам земјата, да дојдам тука да се борам, рече учесник во маршот.-Инвалид сум со два удари мозочни. Сакам да ја бранам државата, внуците и децата да ни седат во својата матична земја. Не сакаме да ја продадеме и

loading...