Јас сум невработена МАЈКА и ги правам СИТЕ ОВИЕ работи. Мажи, дали вие можете да го правите истото?

Loading...

Доста ми е сите да ми зборуваат: „Лесно ти е на тебе, не работиш“. Да, јас сум невработена, но во текот на денот имам толkу многу работа и никој не го забележува тоа. Нека пробаат ТИЕ во исто време да ги прават сиве овие работи, од утро до мрак, па да видам колку ќе бидат успешни…Сакам со овие фотографии да го сменам стереотипот кој вели дека ние, невработените мајки, уживаме!
Сѐ е лесно кога некој друг ги завршува работите. Јас сум таа која ги собира, пере, суши и пегла алиштата… Сите тие валкани алишта во домот

Да, јас сум ЖЕНА која е послушна, слуша, сака и простува зашто тоа е должност на секоја сопруга

Јас сум мајка која 24 часа им е посветена на децата и им ги исполнува сите нивни барања, потреби…

Кујната е свето место до кое само јас го имам пристапот, додека останатите се плашат од него. Од кујната излегуваат јадења кои го хранат целото семејство, но кој ги готви?

Јас сум собарка, чистачка, местам кревети… Бидејќи целата куќа е чиста, нели?

Со оглед на тоа дека сум во форма, јас сум му и совршена љубовница на мојот маж

О да, јас сум и книговодител

Тоалетот е моето второ свето место, а четката и средствата за чистење сојузници… сѐ мора да сјае!

Секако, освен дневната, моја е и ноќната смена зашто јас сум мајка која „не работи“
Сакам со овие фотографии да го сменам стереотипот кој вели дека ние, невработените мајки, уживаме!
Сѐ е лесно кога некој друг ги за

loading...
Loading...