Јаворка жената на убиецот, на гробот на својот син

Жителите во Иванча зборуваат дека Јаворка е таму секогаш добредојдена, таа е нашиот херој, кознае колку од нас ќе беа мртви доколу таа не повикаше полиција.
Но, сепак таа ќе се сели кај своите ќерки.
Српските новинари ја фотографирале додека таа го посетувала гробот на својот син заедно со своите ќерки близначки. Тажната жена долго седела замислена, не изговорила ни збор, само седела и плачела. Единствените зборови кои ги изговорила биле „ Сине мој моја рано, моја младост“.

Потоа нејзините ќерки ја качиле во автомобилот и отишле во куќата.
Сите биле изненадени како таа толку брзо собрала храброст да влезе во таа куќа.
Исто така да додадеме дека убиецот е кремиран денес во најстрога тајност, а на неговото кремирање не присуствувал никој од роднините.

 Жителите во Иванча зборуваат дека Јаворка е таму секогаш добредојдена, таа е нашиот херој, кознае колку од нас ќе беа

Пронајдете не на следниве мрежи: