Јелена беше една од најзгодните тенисерки а денес со 120 килограми изгледа вака

Loading...

Некогашната тенисерка Јелена Докиќ води голема животна битка, поради проблемите со тероидната жлезда се здебели 60 килограми.-Мојата тежина се дуплираше, во однос на тоа колку килограми имав додека играв тенис- открила за медиулите Јелена.
Поради покачената телесна тежина таа не можела да прави никаква физичка акивност.
-Неможев да правам ништо, неможев да трчам , да играм тенис, да скокам и да се качувам по скали, а сето тоа поради тероидната жлезда. На почетокот неможев ниту да одам. Долго време не сум имала никаква физичка активност. Ми требаше многу време за да загубам 25 килограмии тогаш да почнам по малку и полека да трчам- рекла таа.

Откако постигнала тежина од 120 килограми таа почнала и да внимава на исхраната, и успеала да намали 30 килограми.
-Сега сум само на половина пат. Сакам да се вратам на ниво то на кое што бев, меѓутоа не се работи само за намалување на тежина туки и промена на начинот на живот. Ова е психолошка борба- рекла Јелена.-Мојата тежина се дуплираше, во однос на тоа колку килограми имав додека играв тенис- открила за медиулите Јелена.
Поради покачената телесн

loading...