Фото: Јелена Карлеуша надвор од сите вери: „Не верувам во Бога“

Loading...

Постои само една вера – да се биде човек. А како човек, јас не честитам вески празник, честитам за животот, нагласи пејачката.Јелена Карлеуша многу пати до сега изненади со своите изјави. Па така и на Божиќ, Карлеуша уште еднаш нагласи дека е атеист, но дека во љубовта  во добрината и тоа како верува.
– Атеист сум, не верувам во Бога. Видов многу зла во негово име. Верувам во луѓето. Но, не и во оние кои се молат на Бог, а потоа прават лошо со насмевка на лицата. Чувајте се од таквите. Верувам во љубовта. Верувам во доброто, мора да победи. Мора. Не ги делам луѓето по вера, по националност, бојата на кожата, сексуалната определба, сталежот. Постои само една вера – да се биде човек. А како човек, јас не честитам верски празници. Го честитам животот. Му честитам на секој кој живее како лав, гордо , чесно и вредно. И кој останува лав до крај. Ви посакувам на сите здравје, мир, љубов и благосостојба. Борете се за тоа.Јелена Карлеуша многу пати до сега изненади со своите изјави. Па така и на Божиќ, Карлеуша уште еднаш нагласи дека е а

loading...
Loading...