Јога за рамен стомак

Loading...

Јогата може да се практикува како за развој на целото тело, така и само за одделни мускулни групи. Денес  ви прикажуваме некои од јога вежбите со кои ќе го израмните стомакот и добиете тонирани стомачни мускули.
Препорачливо е оптоварувањето да станува постепено и најпрво да почнете со полесни вежби.
1. Паванмуктасана
За спроведувањето на оваа асана потребно е да легнете на грб на подот. Препорачливо е на мека постела, за да се намалат тензиите и непријатности за кичмата.
Свиткајте ги нозете и фатете ги со раце, а потоа подигнете ја главата така што носот да ги допира колената. Земете длабок здив и држете го околу 30 секунди. Издишете полека и застанете во почетна позиција.
Повеќе на следниот линкЈога

loading...
Loading...