Јохана Бадвиг пред повеќе од половина век смислила рецепт за ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД РАКОТ

Д-р Јохана Бадвиг е германска биохемичарка, која уште во педесеттите години од минатиот век во текот на своите истражувања забележала дека во крвта на заболениот човек од рак постои недостиг од некои есенцијални елементи, како што се фосфатиди и липопротеини. Без нив, клетката на ракот расте и се размножува неконторлирано.Според Бадвиг, проблемот се решава со помош на масни киселини што имаат најмалку 18 јаглеродни атоми во јаглероводородниот синџир. Таквите масни киселини ги има во маслото од лен, кое не смее да биде загревано или обработувано на начин што ќе доведе до нарушување на синџирот.
„Човековата неговата исхрана често е составена од материи имаат подолог рок на траење, па се обработуваат на начин што ги елиминира од групата здрави продукти“ – рекла Бадвиг.
Ленот и маслото од лен имаат антиканцерогени својства, а можат да помогнат и за спасување на крвните садови што станале тврди и лесно кршливи и кои не се во состојба да му помогнат на пациент што веќе е заболен од рак. За да се случи тоа, потребно е маслото од лен да се измеша со младо кравјо сирење, така што би се добила единствена маса. Нивниот спој ги создава потребните елементи и овозможува пренос на тие елементи до болните клетки.

Рецепт за подготовка:
125 грама младо кравјо сирење се мешаат со миксер со три супени лажици ленено масло, сѐ додека не се добие хомогена смеса. Подготвениот напиток се консумира двапати дневно. Кај голем број пациенти е потребно време на приспособување, бидејќи можно е маслото да предизвика одредени стомачни непријатности. Најдобро е ако се почне со една супена лажица, па како што организмот ќе се привикнува, така да се зголемува дозата додека се стигне до три лажици.
Овој рецепт може да се користи како превентива и евентуално кај болните во ран стадиум. Д-р Бадвиг не го претпочита паралелното користење на традиционалната терапија, но постојат сведоштва на луѓе што се излечиле истовремено користејќи хемотерапија и основниот Бадвигов рецепт.
*Овој рецепт не служи за да даде лажна надеж, туку да послужи како дополнителна опција во борбата против ракот. Одлуката за правење на рецептот секој може да ја донесе на сопствена одговорност.Според Бадвиг, проблемот се решава со помош на масни киселини што имаат најмалку 18 јаглеродни атоми во јаглероводородниот синџир. Таквите масни ки

Пронајдете не на следниве мрежи: