Јолевски: Армијата перманентно беше со граѓаните за да им се помогне

Од првиот момент откако се случи големата природна непогода АРМ е со граѓаните, жителите на поплавените подрачја, вели министерот за одбрана Зоран Јолевски кој гостува во „Отвореното студио“ на ТВ Нова.-Иако бев во Америка во моментот на поплавите бев информиран за она што се случува на терен. Армијата веднаш реагираше, иако имаше проблеми како да се дојде до одредени места. Но, се реагираше веднаш, а првична цел нормално беше да се спасат животи. Армијата перманентно беше со граѓаните за да им се помогне. Толкаво количество на врнежи на толку мала површина, тоа беше навистина страшно невреме, вели Јолевски.
Во отвореното студио на ТВ Нова вечерва дебатира за моменталната состојба во подрачјата кои беа зафатени од катастрофалната природна катастрофа, ангажманот на припадниците на АРМ, како и хуманитарните акции на бизнис секторот.-Иако бев во Америка во моментот на поплавите бев информиран за она што се случува на терен. Армијата веднаш реагираше, иако имаше проблеми како да

Пронајдете не на следниве мрежи: