Јованка Броз се разбуди од кома!

Loading...

Вдовицата на поранешниот југословенски претседател, Јосип Броз Тито, Јованка Броз се разбудила од кома.Здравстсвената состојба на Броз и понатаму е непроменета. Таа во неделата успеала да дојде до свест, но поради апарати за дишење на кои е приклучена, не можела да комуницира.
„Беше свесна. Ги препозна луѓето кои беа околу нејзе, но не можеше да комуницира. Два пати ми ја стисна раката“, рекол анонимен извор на српските медиуми.
Јованка беше хоспитализирана на 23-ти август во многу лоша состојба.
 Здравстсвената состојба на Броз и понатаму е непроменета. Таа во неделата успеала да дојде до свест, но поради апарати

loading...
Loading...