Јовановски: Треба да ја зачуваме и одбраниме унитарноста на Република Македонија

Loading...

Актерот Владо Јовановски повика на мирен протест и порача дека не може да се убие идејата за Македонија како и душата на граѓаните.– Јас сум овде затоа што станува збор за мојата татковина, затоа што станува збор за зачувување и одбрана на унитарноста на Република Македонија и пред се на македонскиот јазик кој е корен за нашиот опстанок и идентитет. Ова е можеби само почеток, овие луѓе што овде се собрани имаат јуначко срце затоа што татковината не се брани со продажба на државните интереси туку со душа срце и љубов, рече Јовановски.– Јас сум овде затоа што станува збор за мојата татковина, затоа што станува збор за зачувување и одбрана на унитарноста на Република Македон

loading...