ЈУПИТЕР ВО РАК за сите знаци

Loading...

На 26 јуни 2013 година Јупитер влегува во соѕвездието Рак. Ќе биде таму речиси цела година, до 16 јули 2014. Јупитер во соѕвездието Рак е во своја егзалтација, што се смета за големо достоинство. Зошто е ова интересно?
 
Јупитер е господар на небото и на светот. На богот Јупитер му е дадена моќта врз сите богови и луѓе. Древните луѓе му се молеле на Јупитер во време на војна, во време на чуми, или за дожд во време на суша. Традиционално е дарител на добрата среќа, и е поврзан со мудроста на свештениците. Јупитер е најголемата планета во Сончевиот систем, наречена `голема добра среќа`. Се поврзува со било кој вид на духовност или религија, високо образование, странство, пари. Јупитер зголемува сè што допира. Но, со други лоши аспекти, родениот го прави неодговорен и со чувство дека е „Господ“.
Ова е планета на која и требаат 12 години да сврти еден цел круг околу Зодијакот, односно да ги помине сите знаци, и со тоа, да ги направи сите можни аспекти како транзит со планетите во вашата натална карта. Затоа е важно, иако не е најважно, низ која натална куќа се движи, затоа што носи оптимизам во врска со нештата на кои укажува таа куќа. Следат описи и насоки за тоа што може да очекувате во наредните 12 месеци од транзитниот Јупитер:
 
*Ако сакате подетално да дознаете што ве очекува во тековната година, кликнете и нарачајте – соларен хороскоп.
РАК – Започнувам со Раковите, знак или подзнак, бидејќи ја имаат таа чест да бидат домаќини на богот на боговите – Јупитер, во текот на наредните дванаесет месеци. Познато е дека кога Јупитер, планетата што проширува, минува низ вашиот подзнак, е време кога лесно ќе оди качување на килограми или проширување на телото од било која причина. Овде спаѓа и бременост за женските припаднички. Исто така ова е период на `елитизам`, односно често се појавува желба, но и можност за групирање: во семејни, општествени, или друг вид на групи кои се засноваат врз исти погледи за животот.
 
ЛАВ – Некои од вас со знак или подзнак Лав, во текот на наредниве дванаесет месеци ќе го користат својот шарм и магнетизам почесто од вообичаено. Тајни или платонски љубови нема да ве одбегнат, а исто така и интерес за окултно, мистика, и странски земји. Со што и да се занимавате во овие наредни дванаесет месеци, постојано ќе имате `анѓел на раме`, невидлива заштита за која ќе станете свесни во овој период….
Повеќе на следниот ЛИНКНа 26 јуни 2013 година Јупитер влегува во соѕвездието Рак. Ќе биде таму речиси цела година, до 16 јули 2014. Јупитер в

loading...
Loading...