Каде е сега Насер Селмани да ја одбрани новинарката на „Дневник“?

Loading...

По скандалозните податоци објавени во денешното издание на весникот „Дневник“, кој докажуваат дека новинари блиски до опозицијата имале свои фирми и биле сериозни биснисмени, дел од истите не можејќи да се помират со вистината која излезе на виделина, гневно распалија по новинарката Нешковска, упатувајќи лични и невкусни навреди кон неа.Имено, станува збор за истите оние новинарски кадри кои беа најгласи „борци за слобода на медиумите“, кои сега плукаат по слободата на весникот „Дневник“,кој слободно обелодении дека освен новинари се и сопственици, основачи, соосновачи или управители во повеќе компании. Некои сами, а некои со здружени сили основале компaнии.
Таканаречените „Борците за медиумите“ сега се борат против медиумите, имено против „Дневник“, или поточно против истакната новинарка од овој медиуми, која ги објави нивните бизниси, по што нивната „борба за слобода на медиумите“ ја заменија со навреди, гнев и омрза.
По сите овие навреди, редакцијата на Курир се обиде да стапи во контакт со претседателот на Здружението на новинари на Македонија, Насер Селмани, но не успеа да го добие и да дојде до одговори дали ЗНМ ги осудува овие напади врз новинарските кадри, или поточно каде е ЗНМ да ја одбрани Нешкова од злобните навреди, кои ги добива поради вршењето на својата должност.
Дали ЗНМ за некого е мајка, а за некого маќеа и дали првиот човек на ова здружение молчи затоа што можеби и тој се „омрсил“ од некои фондови, оставаме на проценка на јавноста.Имено, станува збор за истите оние новинарски кадри кои беа најгласи „борци за слобода на медиумите“, кои сега плукаат по слободата на

loading...
Loading...