КАДЕ ЌЕ МУ ОДИ ДУШАТА: Ги предозирал пациентите и подоцна ги спасувал „за да му бидат благодарни“. Бројот на жртви Е ЗАПРЕПАСТУВАЧКИ!

Loading...

Германски болничар, на кој во Олденбург му се суди за убиство на тројца пациенти, признал дека им давал преголема доза на вкупно 90 лица, од кои најмалку 30 се починати.Обвинетиот (38), одбил лично да сведочи, но се согласил на тоа неговиот доделен психолог да го прочита неговото признание на судот. Во заклучокот, тој рекол дека се срами од своите „непростливи дела“.
Внукот на еден од убиените пациенти, Кристијан Марбах, изрази олеснување по признанието, велејќи за медиумите дека „конечно со сигурност знае што точно му се случило на неговиот дедо“.
Полицијата сега повторно ги прегледува смртните случаи на 170 пациенти во болницата Делменхосрт во која обвинетиот има работено, со цел да провери дали има и други сомнителни дејствија.
Обвинителите тврдат дека мотивот за давање на преголеми дози на лекови за срце, била желба на болничарот да создаде кризни ситуации кои се погубни за здравјето на пациентите, за да може да ги импресионира другите и да добие благодарност на пациентите поради своите способности со кои ги спасил од смртта.Обвинетиот (38), одбил лично да сведочи, но се согласил на тоа неговиот доделен психолог да го прочита неговото признание на судот. Во заклучокот,

loading...
Loading...