Кафе од три милиони долари

Loading...

Таа е цената која Мекдоналдс ќе мора да и ја исплати на една пензионерка, ако таа го добие судскиот спор.  Во почетокот на деведесеттите годинина минатиот век, популарниот синџир на ресторани за брза храна „Мекдоналдс“ беше на мета на „тужбата на векот“, како што го нарекуваа американските медиуми. Тогаш Стела Либек од Ново Мексико истури на себе кафе за носење, а затоа што кафето беше жешко, добила оштета од половина милион долари. Ако некогаш сте се запрашале зошто на картонот со кој е измотана чашата за кафе пишува: „Внимание, овој пијалак е жежок“ и сметате дека тоа е глупаво, бидејќи веројатно оној кој го нарашал знае дека тоа е топло, тоа е токму за да се избегнат ваквите обвиненија.
Сега пензионерката Џоан Фајно бара отштета од 2,9 милиони долари, бидејќи ја истурила чашата „Мек“ кафе.
„Капакот на садот беше лошо наместен до степен до кој се чини дека некој сакал мојата клиентка да го истури. Таа не може да спие од чувство на печење, што не поминува со години, и постојано трпи болки“ вели нејзиниот адвокат, кој сеуште е  жив. Во почетокот на деведесеттите годинина минатиот век, популарниот синџир на ресторани за брза храна „Мекдоналдс“ беше на мета на „

loading...
Loading...