Кај нас ова јадење го правеа порано, а сега во Холивуд го јадат сите бидејќи го штити целиот организам

Се сеќавате ли на супата која ви ја готвеше вашата баба секој ден? Колку и да се трудите да направите иста таква супа не ви оди од рака.Еве во што е финтата: Вашата баба во супата ставаше телешки и пилешки коски.
Супата од т.н. „шупливи коски“ е природен антибиотик. Полна е со хранливи материи и лечи сто болести.
Рецептот е едноставен: Една коска ставете во тенџере полно со вода и оставете да врие, после некое време додадете морков и целер, пашканат и кромид. Кога супата ќе се биде при крај, додадете тестенина и зачини.
Една чинија од оваа супа го чисти целиот организам и го зајакнува имунитетот.
Го зголемува внесувањето на минерали
Домашната супа од коски е преполна со хранливи материи кои ги нема доволно во денешната модерна исхрана. Едноставната супа обилува со минерали како што се калциум, фосфор, магнезиум и калиум и тоа во облик во кој вашето тело може лесно да ги апсорбира.
Д-р Ејми Мајерс специјалист за автоимуни болести препорачува супа кај пациенти кои боледуваат од синдромот на иритантни црева.
„Желатинот од коските ја заштитува и лечи слузокожата на дигестивниот тракт и помага во варењето на хранливите материи. Овие аминокиселини се важни за здрав стомак и варење“.

 
Лечи воспаленија
Што отечените зглобови и автоимуните болести имаат заедничко? Тие се често резултат на воспаление, предизвикано од стрес и лош избор на храна.
„Супата од коски содржи хондротин сулфат и глукозамин, соединенија кои го ублажуваат воспалението, артритисот  и болките во зглобовите. Глицин – аминокиселина која се наоѓа во коските може да биде многу смирувачка“, вели Мајерс.
Гарантира подобар изглед
Супата од коски содржи колаген, протеин кој при готвењето формира желатин. Желатинот од коските придонесува за здрава кожа, коса и нокти.
За здравје на вашето бебе во првите години најважно е да готвите ваква супа од шупливи коски. Така ќе бидете сигурни дека јаделе нешто што е здраво и корисно за неговиот организам. Еве во што е финтата: Вашата баба во супата ставаше телешки и пилешки коски.
Супата од т.н. „шупливи коски“ е

Пронајдете не на следниве мрежи: