Како алкохолот влијае на зголемувањето на килограмите?

Loading...

Едно истражување кое неодамна било направено покажало дека мажите кои умерено конзумираат алкохол внесуваат дополнителни 433 калории дневно.Едно истражување кое неодамна било направено покажало дека мажите кои умерено конзумираат алкохол внесуваат дополнителни 433 калории дневно.
Околу 61 % од вишокот калории доаѓа од самиот алкохол. Исто така, мажите кога не пијат, внесуваат поголема количина масти и месо, а  помалку овошје и млеко во организмот, покажало истражувањето.
Жените поминале малку подобро, односно, кога умерено пијат внесуваат 300 дополнителни калории и јадат здрава храна.
Повеќе на najadise.mk
 Едно истражување кое неодамна било направено покажало дека мажите кои умерено конзумираат алкохол внесуваат дополнител

loading...
Loading...