Како без лекови да го намалите ВИСОКИОТ КРВЕН ПРИТИСОК за само 5 минути!

Loading...

Лекарот Лу Хунсен ја открива тајната на кинеската медицина: Како без лекови да го намалите високиот крвен притисок за само 5 минути. Високиот крвен притисок е болест на модерното време, а е поврзана со зголемен стрес, недостаток на сон, дебелина, солена храна, пушење и зголемена консумација на алкохол. Кај секој човек се случува да има висок крвен притисок.
Под дејство на стрес или прекумерна физичка активност, мускулите се напрегаат  и крвните садовисе стеснуваат, а со тоа притисокот се зголемува.
 Што треба да направите за притисок да го вратите во нормала. Јасно е дека треба да ги релаксирате мускулите. Но како?
Лекарот на московскиот фудбалски клуб „Спартак“, Лу Хунсен, ја открива тајната на кинеската медицина.

 
 Еве како без лекови да го намалите високиот крвен притисок за само 5 минути:
Точка бр.1
Ова всушност и не е точка, туку линија. Што поминува зад ушната ресичка па до средината на клучната коска. Оваа линија не треба да се притиска или масира, туку многу нежно да поминете со врвовите на прстите со речиси незабележливи движењ горе-доле. Повторете 10 пати, од една страна, а потоа преминете на друга, исто така 10 пати.

Точка бр.2
Оваа точка се наоѓа во близина на клучната коска се масира со врвовите на прстите по 1 минута од двете страни наизменично. Притиснете јако, но не до болка. Не е важно, дали ќе го правите тоа во правец на стрелките на часовникот или не. Важно е да имате чувство на притисок на таа одредена точка.
По овој едноставен третман  крвниот притисок ќе ви се врати во нормала.
Според Лу Хунсен е многу важен – соодветниот протокот на крвта!
Кинеска медицина верува дека најважно е соодветен протокот на крв во мускулите и ткивата. Ако некаде во телото настанува  стагнација на крвта, тогаш на тоа место почнува развој на болест. И обратно ако се обезбеди соодветен протокот на крв телото ќе биде во можност брзо да ја излечи болеста.  Затоа масажа на клучните точки помага во лекувањето. Високиот крвен притисок е болест на модерното време, а е поврзана со зголемен стрес, недостаток на сон, дебелина, солена храна, пушење и згол

loading...
Loading...