Како да и изјавите љубов на личноста која ви е пријател?

Се „затрескавте“ во пријателот  сега сакате со него да имате нешто повеќе? Ние имаме решение за вас.Во машко-женското пријателство често се случува едниот да се заљуби во тек со времето и нивното дружење. Ситуација која ни малку не е пријатна, а не знаете што е најпаметно да направете, дали да ги криете своите чувства како змијата нозете, или да се отворите и се да признаете, сепак не размислувајте на последиците. Понекогаш е тешко да се победи, но доколку се одлучите за втората опција, еве што да направете.
Никогаш не брзајте со својата исповед. Прво испитајте го своите чувства и дознајте дали сте навистина во љубов или е тоа една минлива фаза. Ако не сте навистина „затрескана“, мое да се случи тој однос да пропадне брзо, и да ја изгубите љубовта и другарството.
Кога ќе признаете дека сте заљубени,најдобро ќе биде да се спомене дека другарството ќе се одвива и понатаму, доколку таа личност не го чувствува истото како и вие или доколку вашата врска не успее.

Можеби пријателот е заљубен во вас а вие тоа не сте го забележале. Обрнувајте внимание на сигналите кои во ги праќа. Доколку често ве допира, прегрнува, бакнува, ви дава комплименти и на шега кажува каков добар пар ќе сте. Разговарајте со неговите блиски, доколку имате можност, можеби тие знаат нешто што вие не знаете. Можеби тој им има кажано нешто на нив за вас.
Пробајте да флертувате па ќе видите какви реакции ќе произлезат. Доколку го прифати вашиот флерт, време е да стартувате во акција, но доколку се повлечете најдобро е да не зборувате ништо. Кога ќе одлучете да му кажете дека сте заљубени, бидете искрени во своите инстинкти. Кажете го тоа на што поедноставен начин без многу заобиколувања.Во машко-женското пријателство често се случува едниот да се заљуби во тек со времето и нивното дружење. Ситуација која ни малку не е пријатна, а н

Пронајдете не на следниве мрежи: