Како да ја надминете настинката за само една вечер?

Како што се ближи сезоната на грипот и настинката, добро е да имаме во предвид некоја проверена метода со која може да се лечиме.Еден од начините на кои може да се потпреме е да облечеме мокри чорапи. Да, добро прочитавте – мокри чорапи. Овој метод се вика „загревање со чорапи“ и ја предизвикува природната реакција на оргранизмот да ја лечи главоболката и несоницата.
Кога ќе ставите мокри чорапи на стапалото, ладовината го зголемува протокот на крв до стапалата и тие се загреваат. Ваквата микроциркулација го забрзува протокот на крв и ги носи хранливите состојки во овој дел, а ги отфрла отровите. Овој начин е многу подобар, за разлика од капење со ладна вода, која го лади цело тело.Постапката е лесна. Прво загрејте ги вашите стапала во топла вода, а пота облечете чорапи наквасени во ладна вода. Преку мокрите чорапи, облечете суви и легнете в кревет. Кога ќе се разбудете утрото сигурно ќе се чувствувате подобро.Еден од начините на кои може да се потпреме е да облечеме мокри чорапи. Да, добро прочитавте – мокри чорапи. Овој метод се вика „

Пронајдете не на следниве мрежи: