Како да ја одложите менструацијата на природен начин?

Loading...

Ако сакате да ја спречите менструацијата, дознајте во прилог како да го направите тоа на природен начин.Зачинета храна
Многу жени мислат дека доколку јадат зачинета храна, нивната менструација ќе се одложи. Воздржувањето од конзумирање на многу зачинета храна или избегнување на зачинетата храна во редовната исхрана е добар начин за одложување на менструацијата. Избегнувајте зачини како што се лукот или ѓумбирот. Започнете ја оваа диета барем две недели пред  датумот на одложување на менстуацијата.
Оцет
Земете чаша со минерална вода и измешајте ја со три или четири лажици оцет. Конзумирањето на оваа течност ќе ја одложи вашата менструација. Тоа ќе ги успори менструалните симптоми. Пиете го овој лек барем два или три пати на ден за да добиете најдобри резултати.
Прочитајте тука на кој друг начин да го одложите менструалниот циклус.Зачинета храна
Многу жени мислат дека доколку јадат зачинета хра

loading...
Loading...