Како да направите кафеав шеќер од обичен

Loading...

Ако сакате да експериментирате во кујната задолжително пробајте со ова: За прв пат обидете се со мала количина. Подгответе чаша бел шеќер и лажичка меласа. 
Ставете во чинија и започнете да мешате. Можеби ќе ви се чини дека некаде грешите затоа што меласата е леплива, но само бидете упорни додека не добиете шеќер со еднолична смеса и боја. Па тоа е всушност кафен шеќер. 
Меласа е инаку густа и слатка течност добиена од трска. Содржи 50 % шеќер но и хранливи материи. За прв пат обидете се со мала количина. Подгответе чаша бел шеќер и лажичка меласа. 
Ставете во чинија и започнете да мешате. Можеби ќ

loading...
Loading...