Како да се депрограмираш себе си?- 1 дел!

Loading...

„Ние сме во кафез создаден од нашите  културни програми. Култура е масовна халуцинација, и кога ќе се напушти масовнат халуцинација можеме да го видиме она што вреди. “-Terence Mekenna.Општеството претрпе масовно перење на мозокот па токму затоа нижно е да се депрограмирами и да ја прочистиме нашата свест!
1.Религија 
Религијата е најдолго применувана форма преку која се контролира нашиот ум, притоа, која не се употребува само за да не држи разделени туку и да се направи депопуларизација преку многубројните војни кои секако се водат во име на религијата. 
Зошто религијата не не учи дека сме моќни и вредни и без неа?
Може да очекуваме дека во следните неколку години религијата ќе премине на следното ниво на контрола на умот и тоа преку признавањето на фактот дека постојат вонземјани. Секако и покрај  признанието ќе се трудат да не се  наруши и хронологијата на Библијата. Вистината е дека Библијата и останатите свети книги се само приказни  со цел да не држат покорени како и да не усогласат и полесно да не контролираат. 
Решение: 
Многу прашања кои се без одговори. Токму затоа е време да ја преземете контролата врз вашиот живот наместо да ја вложувате енергијата и моќта заедно со другите!
 

2. Пари
Кога ќе ја пронајдете религијата ќе ги пронајдете и парите тоа е исто како тие да се во брак еден со друг. Едноставно, парите може да ги гледаме како уште една форма на енергија која ниту е позитивна ниту негативна. Парите не носат далеку од нашата вистина тргајќи не далеку од се што е важно во животот. Колкумина од нас работат повеќе од 40 часа неделно само за да се пронајдат себе си? А на крајот на денот не сакаме да направиме ништо друго освен да легнеме во нашиот дом и да се релаксираме?
Тоа значи дека работиме по 40 часа во текот на неделата само за да можеме да уживаме во викендот. Во суштина економски робови сме 5 дена на корпорациите за да имаме само 2 дена за нас! Дали ова е фер? Па, како вие ги трошите тие два дена? Дали помагате светот да се направи подобро место за живеење или само се обидувате да ги наполните батериите и да бидете способни следната недела пак да работите?
Решение:
Живееме во време односно во општество кое се потпира на  парите за егзистенција. За вас е важно само да најдете нешто што навистина ве прави среќен, а потоа може да се најдат многу начини и да се заработат пари. Можеби ќе има потреба одредено време да ја работите и сегашната работа а истовремено да градите и нова кариера, но на крај, ќе сфатите дека работењето за себе е многу попријатно отколку да работите на место каде што не ве прифаќаат и ве презираат. Но морате и да престанете да ги поддржувате компаниите кои не третираат како економски робови. 
 
 Продолжението односно вториот дел може да го прочитате на следниот ЛИНК.Општеството претрпе масовно перење на мозокот па токму затоа нижно е да се депрограмирами и да ја прочистиме нашата свест!
1.Религи

loading...
Loading...