Како да се депрограмираш себе си?-2 дел

Loading...

„Ние сме во кафез создаден од нашите  културни програми. Култура е масовна халуцинација, и кога ќе се напушти масовнат халуцинација можеме да го видиме она што вреди. “-Terence Mekenna. Првиот дел може да го прочитате на следниот ЛИНК3. Природа
Сето она што човекот го направи досега придонело за деградација на природата па токму затоа денес имаме загадена храна, воздух, вода…На природата и е многу подобро без нас.
Но и покрај сите наши начини да ја уништиме, природата сепак ни обезбедува излез и можност да не поврзе со се што е важно, затоа што без неа ние едноставно НЕ ПОСТОИМЕ!
Решение:Најдете време да се поврзете со природата! Одете на долга прошетка во шума илин на плажа. Слушајте..Впијавте…Најдете го внатрешниот мир кој природата го нуди. Тоа е многу подобро отколку да гледате телевизија!

 

4.ТелевизијаЗаедно со религијата, ова е начин за најголема контрола на умот. Дали се чусвтвувате добро по гледањето на вести? Дали уживате во рекламите кои може да ги видите на ТВ? Кој го програмираат вашиот живот и ве одредуваат буквално за се, што да јадете, што да носите, што да пиете….
Ова е причина никогаш да не гледате телевизија, затоа што рекламите или пак вестите испраќаат и покажуваат погрешна порака која ги обесхрабрува луѓето. Секоја реклама укажува како одредена група живее, односно укажува на фиктивен живот и како треба да се живее секако прикажано преку нивните очи. Секако овие луѓе имаат просечно гледање на настаните, и го прикажуваат нивниот „успех“ но и потајно ни покажуваат дека не сме доволно добри и дека не сме на правиот пат.За да бидеме успешни и убави треба да имаме пријатели како нив, па треба да го купиме производот кој тие го нудат. Дали ова звучи смешно? Да, но сепак многу луѓе паѓаат на овој трик инаку во спротивно реклами не би постоеле. 
Решение:
Престанете да гледате телевизија. А ако не го можете тоа, гледајте образовни програми и прексокнувајте ги рекламите!
Третиот дел може да го прочитате на следниот ЛИНК3. Природа
Сето она што човекот го направи досега придонело за деградација на природата па токму затоа денес имаме загаден

loading...
Loading...