Како да се депрограмираш себе си?-3 дел!

Loading...

„Ние сме во кафез создаден од нашите  културни програми. Култура е масовна халуцинација, и кога ќе се напушти масовнат халуцинација можеме да го видиме она што вреди. “-Terence Mekenna. Вториот дел може да го прочитате на следниот ЛИНК5.Медитација
Најчест изговор на луѓето за тоа што не медитираат е дека немаат доволно време да го прават тоа. А трошат и по неколку часа дневно гледајќи ги омилените ТВ серии. Друг изговор кој се користи е „Јас не можам да го исчистам мојот ум“. Но, постојат многу начини на медитација, па може да се медитира на плажа, во преполн парк во домот, секако АКО СЕ САКА!
Придобивките од медитацијата се ОГРОМНИ како и на физички така и на психички план. Со медитацијата се поврзувате со повисокиот дел од себе и имате јасен увид за се што се случува но и добивате еден вид насоки и цел. Па така нашите сетила се насочени кон поврзување со над-мислите, а воедно сме и премногу зафатени со поврзување со повисоката свест. На тој начин мислите ги насочуваме исклучиво кон сегашниот момент!
 

Решение: 
Најдете време да медитирате, макар и 5-10 минути дневно. Исто така пробувајте различни медитациски техники. 
6. Исчистете го вашето тело!
Во нашето тело во текот на животот се внесени многу супстанци како вакцини, ГМО производи, хемикалии од секаков вид…Па сите овие супстанции и елементи се специјално дизајнирани за да ја задржат нашата енергија на најниско ниво, а истовремено го загадуваат нашето тело заедно со воздухот, водата и одредени видови на храна.
Некои луѓе велат „Со години јадам ГМО храна па се чувствувам супер“…Но, дали ова ќе го кажат и за 10 години кога нивното тело ќе биде зафатено од тумори, рак и слични смртоносни болести?
Решение:
Купувајте органски производи. Престанете да купувате од големите супермаркети. Бидете сигурни дека водата која ја пиете е здрава! Одбијте вакцинирање! 

 
7.Едукација
Образовниот систем ни е тотален неуспех затоа што не прави економски роботи и не обесхрабрува да го следиме нашиот пат.  Генерално, постои  „заглупувањe“  во нашиот образовен систем, бидејќи не е во најдобар интерес на сите да имаме голем дел од општеството да се запрашува зошто работите се такви, ниту е во нивен најдобар интерес, да ние имаме подобри решенија
Колеџот е уште еден неуспех и тој во најголема мера од нас прави економски роботи особено преку тие студентски кредити кои студентот во текот на целиот живот ги отплаќа. 
Решение: 
Обидете се сами да ги подучите вашите деца без државната спонзорирана пропаганда. Исто така учете ги да бидат физички активно но и да медитираат. 
Заклучок 
Многу луѓе не може да го забележат перењето на мозокот односно стануваат свесни за тоа дури кога ќе стане премногу доцна. Многумина остануваат да живеат како економски робови во „одличниот“ систем.
Но се уште постојат многу можности и опции….
Ние сме во важен момент на човечката историја. Патот кој сега го следиме води само кон едно а тоа е самоуништување! Она што ни треба се решенија и одговори но најпрво мораме да се разбудиме од колективното програмирање и заедно да пронајдеме решение кое ќе биде во најдобар интерес за човештвото!
 
5.Медитација
Најчест изговор на луѓето за тоа што не медитираат е дека немаат доволно време да го прават тоа. А трошат и п

loading...
Loading...