Како да се преброди смртта на саканата личност: Тој починал на само неколку дена пред венчавката, а ова е нејзината приказна како таа ја пребродила загубата

Loading...

Пред само неколку месеци се изгледало како бајка. Џени и Џони биле вљубени и возбудени поради  планирањето на венчавката.А потоа смртта им ги променила плановите. Џони починал, а Џени останала сама, опкружена со сеќавањата на некогашната среќа. Најпрвин одлучила да ја продаде венчаницата, но потоа сфатила дека тоа би било грешка.
„Одлучив да ја задржам венчаницата бидејќи, иако ме потсетува на загубата, тоа сепак е вечен симбол на моментите на заедничка среќа“,рекла Џени на фотографот од магазинот Дел Сол Фотографи кој нејзината приказна ја претворил во серија форографии.
Фотографиите кои ги направиле всушност биле начин Џени да продолжи понатаму, да се обиде да ја преброди загубата, но и на еден сосема поинаков начин да ја раскаже приказната за љубовта и смртта, загубата и силата.
Фотографиите се снимени под вода, бидејќи приказната е замислена така што Џени ќе ја „фрли“ венчаницата, односно ќе се„ослободи“ од спомените и болката.

„Направив нешто што никогаш не сум ни помислила дека би можела да го направам, ја одблеков својата венчаница и рипнав во реката. Тој чин на некој начин беше симбол на ослободување од болката и загубата која не ми даваше да живеам. Венчаницата беше за него, а тој сигурно би бил воодушевен со ова што го направив“, рекла Џени.
А потоа смртта им ги променила плановите. Џони починал, а Џени останала сама, опкружена со сеќавањата на некогашната среќа. Најпрвин одлучила да ја

loading...
Loading...