Како да сурфате анонимно од својот дом?

Loading...

Деактивирањето на профилите на социјалните мрежи не е доволно за оние корисници кои сакаат колку што е можно повисок степен на приватност.Страницата WhoIsHostingThis направи надградена верзија на инфографикот во кој прикажуваат како корисниците можат да се заштитат. Поголемиот дел од корисниците сурфа на крајно вообичаен начин без посебна заштита и без обезбедување анонимност. Сепак има корисници кои не сакаат агенциите како НСА да им душкаат во компјутерот, па секој потег што води кон поголема онлајн приватност многу го ценат.
Инфографикот покажува три можни опции што корисниците можат да ги пробаат со објаснување за недостатоците и предностите. Опциите се да користите proxy сервери, VPN (Virtual Private Network) или TOR платформа.
Преку првите две опции корисникот ќе забележи намалување на брзината, додека користењето на Tor може да доведе до кражба на податоците.
Повеќе на GSM.MKСтраницата WhoIsHostingThis направи надградена верзија на инфографикот во кој прикажуваат како корисниците можат да се заштитат. Поголемиот де

loading...
Loading...