Како девојче ја каснала бубачка! Поради овие маки таа сега моли за СМРТ

Loading...

Кристи Кип на 12 години безгрижно си играла во својата градина кога ја каснала непозната бубачка. Последната деценија оваа млада дама наизменично страда од фацијална парализа до напади.Според истражувањата на докторите , кои се уште не се сигурни во оваа дијагноза, Кристи страда од автоимуна болест лупус, но нејзиното семејство верува дека докторите згрешиле и дека се работи за нешто друго. Во последните десет години, таа минувала низ тешки болки, што ја молела мајка ѝ да ја однесе во швајцарска клиника „Dignitas“, каде докторите би ѝ подариле пристојна смрт.
Но, сега одлучила по пат на социјалните мрежи да упати апел до докторите ширум светот да ѝ помогнат во лечење на оваа мистериозна болест, а нејзиното семејство започнало и акција за собирање пари за истражување на нејзините симптоми.
„Секогаш сум уморна и не знам уште колку ќе издржам. Имам големи болки, секогаш сум болна и изгубив дури 10 кг за година дена. Се обидов со разни терапии и ова ми е последен избор, последна шанса да го спасам сопствениот живот. Моето семејство и пријателите не можат да живеат нормален живот без мене. Затоа на сите ви го праќам овој апел, дали некој може да ми помогне“, прашала на Инстаграм во објава оваа девојка.

 
Откако што ја каснала бубачка како тинејџерка, Кристи поминала три недели во болница, но тој убод набрзо се проширил и станал со големина на дланка. Во следните години развила бројни симптоми, а сега лицето ѝ е потполно парализирано, додека телото ѝ е толку слабо што не може ни врата да отвори.
И додека докторите се сомневаат на лупус , нејзината мајка верува дека таа страда од Лајмска болест, бактериска инфекција која има слични симптоми како Лупус. Но, докторите во Велика Британија не сакаат понатаму да ја тестираат девојката, па семејството се труди да ѝ обезбеди приватни прегледи.

„Пред 18 месеци почнаа и нападите. Во една прилика беше толку силен, што престана да диши и ја ставија во вештачка кома. Таа дури и во текот на добрите денови мора да биде под надзор. Ме проколнува да ја водам во Швајцарија кде би ја еутанизирале, но го одбив тоа“, вели нејзината мајка ТерезаСпоред истражувањата на докторите , кои се уште не се сигурни во оваа дијагноза, Кристи страда од автоимуна болест лупус, но нејзиното семејство ве

loading...
Loading...