Како до совршен тен, а притоа да не го олесните џебот!

Loading...

Ослободете се од несаканите флеки и лузни со домашно направени лекови кои нема да ве чинат ништоЛимон, мраз и оцет, со овие продукти може да го постигнете истот ефект како и со кремите и тониците без да го олесните вашиот џеб.
Со триење на лузните со мраз ќе добиете благотворен и измазнувачки ефект. Малку упоност е се што ви треба , бидејќи мразот нема да ве чини ништо, го има во секоја куќа. Снабдувањето со крв во крвните садови на лицето игра важна улога. И маслиновото масло може да го искристите за масажа на лицето и за проблематичните делови на вашето лице. Ваков третман секое лице посакува, затоа овозможете му.
Скапите тоници и серуми може да се зарамат пред ефектот кој се добива со обичен исцеден сок од лимон. Многу од препаратите кои се рекламираат како чудотворни отстранувачи на флеки, лузни, акни, содржат во себе овошни киселини, кои чинат навистина многу повеќе од кило лимони. Се што е потребно да го исчистите лицето со туфер натопен во исцеден сок од лимон. Оставете го така некое време на вашето лице и покрај пецкањата кои следат, така ќе го осетете ефтот на делувањето. Потоа исплакнете го лицето со млака вода и овој метод применувајте го неколку пати во неделата.
Истиот ефект се постигнува и со киселина која во себе содржи оцет. Така нема да ве чини ништо, а ефектот е далеку добар. Растворете го со обична вода е веќе добивте ефтин и добар тоник.
 Лимон, мраз и оцет, со овие продукти може да го постигнете истот ефект како и со кремите и тониците без да го олесните

loading...
Loading...