Како е поделено светското богатство

Loading...

Оваа пирамида која ја изработи банката „Кредит Свис“ ни покажува како е распределено светското богатство, како и огромниот јаз меѓу богатите и сиромашните.Оваа пирамида која ја изработи банката „Кредит Свис“ ни покажува како е распределено светското богатство, како и огромниот јаз меѓу богатите и сиромашните.
Оваа мала пирамида покажува како е поделено светското богатство меѓу ултрабогатите, супербогатите, богатите, како и сите останати.
Пирамидата која ја изработи банката „Кредит Свис“ покажува како 32 милиони луѓе, одосно 0,7 проценти од светската возрасна популација, контролира 98,7 милијарди долари или околу 41 процент од светското богатство.
На дното од пирамидата може да видиме дека 3,2 милијарди лица, односно 68,7 проценти од светската возрасна популација, контролира само три проценти од светското богатство, или околу 7,3 милијади долари.
Извор: Денар.мкОваа пирамида која ја изработи банката „Кредит Свис“ ни покажува како е распределено светското богатство, како и огромниот јаз меѓу бог

loading...
Loading...