Како лукот го намалува ризикот од рак на белите дробови?

Loading...

Многупати сме пишувале за лукот како лек и неговите хранливи материи кои значително ја подобруваат балгосостојбата на организмот. Добро познато е дека лукот игра и значителна улога во борбата против ракот, па ви пренесуваме што докажале научниците за луѓето кои редовно консумираат лук.
Конзумацијата на лук два пати неделно значително го намалува ризикот од страшни болести како рак на белите дробови, покажува новото истражување. 
Целиот текст прочитајте го на najadise.mkДобро познато е дека лукот игра и значителна улога во борбата против ракот, па ви пренесуваме што докажале научниците

loading...
Loading...