Како не сме го знаеле ова порано? На пакувањата постои сликичка која ќе ви го олесни животот!

Некои  од вас можеби и  ја знаат  оваа финта, но  повеќето  немаат поим.Знаеме дека препораките од експертите во  врска со  тоа кога треба да фрлите одреден производ. Некои  општи правила го  налагаат следното- маскарата се менува по три месеци, коректорот на година дена, пудрата во  теорија може да стои без проблем и  две години, сенките за очи на три месеци, карминот  додека не процентите дека му  е време за фрлање.
Но, сигурни  сме дека нема жена која ригорозно  ги  следи  тие препораки, а и  како  кога повеќето  козметички  ормарчиња се полни  со  шминка, и  кој  да памти што  кога е купено? Всушност о  затоа постои финта за тоа!

Имено, на секој  производ постои  симбол кој  ќе ви каже колкав е рокот на траење после првото отварање. Ова мораат  да го имаат  сите производи освен оние чиј  рок  е подолг од 30  месеци.
Затоа најпаметно  би  било  веднаш  да откако  ќе го  купите, со  маркер да го напишете датумот кога сте го отвориле. И така секогаш ќе имате увид во тоа кога  е време нешто  да фрлите.
Одличен трик, зарем не?Знаеме дека препораките од експертите во  врска со  тоа кога треба да фрлите одреден производ. Некои  општи правила го  налагаа

Пронајдете не на следниве мрежи: