Како новиот министер за култура Алаѓозовски се подбиваше со македонската историја?

Роберт Алаѓозовски човекот кој ќе раководи со министерството за култура од редовите на СДСМ кој во минатото заработи редица кривични пријави за изнесени лаги и невистини, политизирајќи ја културата на секој можен начин, уште во 2015 година ја напаѓаше македонската историја и култура.Алаѓозовски кој треба да застане зад министерската позиција во Министерството за култура во 2015 годинана на неговиот твитер вели: „Александар Велики на албански се викал Леко Маде“.
Алаѓозовски кој треба да застане зад министерската позиција во Министерството за култура во 2015 годинана на неговиот твитер вели: „Александа

Пронајдете не на следниве мрежи: