Како платеник стана „жртва“ на поплавите во Ченто?

Loading...

Не престанува политиканството и обидот на СДСМ да се поентира на несреќата на граѓаните од поплавените подрачја во скопско.Денеска СДСМ организирааше инцидент во кој нивен активист го нападна претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Напаѓачот во медиумите под контрола на СДСМ беше претставен како граѓанин од поплавените подрачја и истиот опишан како жртва на напад од страна на обезбедувањето на Груевски, а всушност напаѓачот беше истуркан од месното население, на кои им е веќе преку глава од ваквите обиди на одредени политички партии да ќарат политички поени. Ова лице е од Прилеп, а денес во Скопје имаше за цел да предизвика инцидент. Тој не е погоден од поплавите, а за да оствари политички поен за опозицијата, гази по судбината на лицата кои претрпеа загуби.
Па така следуваа оркестрирани наслови во медиумите под контрола на СДСМ како : Скандал: „Приврзаник на Груевски нападна човек од настраданите во поплавите!“ , „Придружба на Груевски пред него тепа жител на поплавените подрачја“ , “Граѓанин доби тупаница в лице оти му забележа на Груевски за штетите од поплавите“ и други во кои медиумите под контрола на СДСМ се обидоа да создадат искривена слика, по вкусот на СДСМ.
 
Кој всушност е провокаторот?
Станува збор за познат Соросов активист, под директна палка на Заев и Сорос, Гоце Маркоски, кој воедно е и член на Централниот комитет на Левица, партија-испостава на Сорос и СДСМ чии членови во протестите на така наречената „Шарена револуција“ беа дел од уништувањето на државен имот: споменици, згради и мостови.

Инцидентот кој смислено беше инсцениран од Заев и СДСМ се случи за време кога екипа на бугарската телевизија Нова беше во околината на Груевски, со цел инцидентот да биде претставен како скандал, во поширокото подрачје.
Денеска СДСМ организирааше инцидент во кој нивен активист го нападна претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Напаѓачот во медиумите под контр

loading...