Како правилно да ги измиете овошјето и зеленчукот!

Loading...

Истражувањата покажаа дека поголемиот број луѓе имаат зголемено ниво на пестициди во телото, па затоа е потребно далеку поефикасно, отколку порано, да ги измиеме овошјето и зеленчукотНајмногу ќе ви помогнат оцетот, лимоновиот сок и солта. Во едно шише со распрскувач ставете разреден алкохолен оцет и попрскајте го зеленчукот што планирате да го јадете тој ден. Оставете да делува 10 минути, а потоа темелно измијте. Втора варијанта е да го потопите зеленчукот во вода во која претходно сте додале сол и сок од лимон.
Оставете 10 минути и ќе видите како на водата се создава сива пења. После 10 минути убаво измијте.
Извор:lady.mkНајмногу ќе ви помогнат оцетот, лимоновиот сок и солта. Во едно шише со распрскувач ставете разреден алкохолен оцет и попрскајте го зел

loading...
Loading...