Како резултат на експлицитните наредби е спречена ескалација на состојбите во Собранието

Се работи за груба манипулација на јавноста, се работи за политичка хајка, се работи за јавен линч, се работи за презумпција на вина, се работи за креирање на мислење и амбиент во општеството за инволвираност на полицијата, и за инволвираност на старешинскиот кадар на полицијата во овој инцидент. Зарем вие и македонската јавност може да види такво нешто од сите тие активности што ги презентирав за мој личен агажман- сигурно не. Меѓутоа целите се нешто друго, вели поранешниот министер за внатрешни работи и екс директор на БЈБ, Митко Чавков, во интервју за ТВ Нова и додава дека како резултат на експлицитните наредби е спречена ескалација на состојбите и потешки последици по животот на пратениците и луѓето кои се наоѓаа во Собранието.Во тој еден час немав комуникација со Нухиу. Мојата комуникација беше со клучните луѓе одговорни за донесување на одлуки и насоки за прегрупирање на силите со кои располагаме со цел попречување на крвопролевањето и да ги заштитиме животите на сите што беа во Собранието. Има докази дека полицијата во тој период била активна, дека ги применувала своите овласувања, дека има повредени граѓани и полицајци во моментот на пробивање на кордонот, подвлече Чавков.
Според него, сите наредби се документирани. -Дадени се експлицитни наредби за интервенција од страна на специјалните единици кои се нотирани во официјални документи на полицијата, рече Чавков.
 
Во тој еден час немав комуникација со Нухиу. Мојата комуникација беше со клучните луѓе одговорни за донесување на одлуки и насоки за прегрупирање н

Пронајдете не на следниве мрежи: