Како со помош на храната да ги зголемите градите?!

Loading...

Не сте задоволни од големината на вашите гради, а сепак се плашите од пластична операција или пак ви е смачено од полнењето на градниците?! Сето тоа повеќе нема нема да ви биде потребно доколку во својата исхрана ја внесете храната богата со естроген. Можеби не сте знаеле, но овој хормон е магичната состојка од која градите едноставно растат и придонесува за побујно деколте.Всушност, истражувањата покажаа дека градите можете да ги зголемите од одредена храна, поточно од храната која е богата со естроген. Овој хормон всушност е одговорен за секси облините кои жените ги добиваат за време на пубертетот како сексуални карактеристики, а со самото тоа естрогенот е одговорен и за обемот на градите.
Така што колку поголемо количество на естроген внесувате во телото преку исхраната, толку поголеми ќе бидат вашите гради. Поточно се работи за естрогенот од растително потекло, таканаречен фитоестроген, кој во големи количества се наоѓа во сојните производи. Препорачана дневно количество на овој хормон е од 100 до 200 милиграми, што е еквивалентно на 350 грама сојно млеко и 75 грама сојно, односно тофу сирење.

Храната која изобилува со соја, меѓу другото е и добра за жените во менопауза, односно за оние кои имаат проблеми со симптомите на менопаузата.
Останатите прехранбени производи кои изобилуваат со фитоестрогени и кои влијаат на природното зголемување на градите се индиските ореви, кикирики, пченка, пченица, ленено семе, јаболко и бадеми.
 Извор: Portal.com.mkВсушност, истражувањата покажаа дека градите можете да ги зголемите од одредена храна, поточно од храната која е богат

loading...
Loading...