Како живее најголемиот пират на сите времиња?

Loading...

Нарекувајќи го холивудски пират, емисијата „60 минути“ неодамна им овозможи краток приказ на животот на Ким Дотком.Наводно, тој ја оштетил забавната музика за речиси 500 милиони долари, пред властите да го затворат неговиот сајт.
Тој моментално живее на голем имот на Нов Зеланд каде што води борба против тужбите во САД каде што властите го сметаат за најголем пират на сите времиња.
Ким Дотком во јануари 2013 година лансираше потполно нов сајт за размена на податоци (МЕГА). Ким е успешен во пиратскиот свет, а за тоа зборува и следното видео. Ким во САД е обвинуван за прекршување на авторски права, нанесување на штета од 500 милиони долари на креаторите на филови, музика, игри и слично.

Но Ким даде својствена изјава: „Дали ако корисник преку пошта испрати сомнителен плик, ќе ја затворите поштата? Исто е и со мојот сајт!“

 Извор: think.mkНаводно, тој ја оштетил забавната музика за речиси 500 милиони долари, пред властите да го затворат неговиот сајт.
Тој моментално живее на

loading...
Loading...