КАКВА ТРАГЕДИЈА НА ПЛАЖА: Само 4 дена пред тоа момчето на својот профил напишало дека…

Loading...

Голема трагедија се случила на една од најубавите плажи на светот, а смртно наастрадало 17 годишно момче. Околностите на неговата смрт сеуште се нејасни…17 годишното момче наводно се удавило кога пливало со делфините во Маурициус, и тоа само два дена откако бил кум на венчавката на неговиот татко. Калиум Хофкинс од Леицестер (Велика Британија) не успеал да доплива на површината по нуркањето на оваа популарна дестинација за љубители на подморските авантури. 
Само четири дена пред смртта, тинејџерот на Твитер опишал како ужива, говорејќи измеѓу останатото дека седи на плажа и пие кокосов сок.

Во петокот ожалостените пријатели се собрале на неговиот погреб. Неговата мајка вели – „Не можам да ви опишам колку беше неверојатен. Беше убав и однадвор и одвнатре. Секогаш беше среќен. Сакаше селфија и секогаш изгледаше паметно. Имаше и многу пријатели и сите го сакаа. “
Тинејџерот отседнал во хотелот La Piroqe со четири ѕвезди на Маурициус, каде неговиот татко се оженил на 27 август.
Неколку дена покасно исчезнал од заливот Тамарин. Останатите пливачи подигнале узбуна кога Калиум не излегол од водата. Неговото безживотно било пронајдено еден час покасно и било пренесено во болница. Во водата околу Маурициус само овие години смртно насттрадале 13 луѓе.17 годишното момче наводно се удавило кога пливало со делфините во Маурициус, и тоа само два дена откако бил кум на венчавката на неговиот татко.&n

loading...
Loading...