Каква врска има пожарот во Лондон и терористичкиот напад во Њу Јорк

Страшниот пожар во лондската Гренфел кула донесе смрт за повеќе од 70 луѓе, но и ја скокотна фантазијата на јавноста поради еден детаљ.Имено, кулата гореше повеќе од 24 часа, при што загинаа над 70 луѓе, додека пак има мнопгу повредено.
Меѓутоа, кога оганот се изгасна, кулата не се сруши, туку остана да стои каде што била и пред пожарот.
Овој детаљ по себе и нее толку инетересен, освен кога во предвид ќе се земе слична кула, која исто така гореше , но на крајот се сруши.
Станува збор за кулата 7, Светскиот трговски центар во Њу Јорк, кој се сруши практично до темел, кога на 9ти септември беше изведен терористичкиот напад.
Кулата 7 WTC се сруши, а според службениот извештај На Националниот институт за технологија (НИСТ) кулата во Њу Јорк се срушила „поради бројни внатрешни пожари кои ги оштетиле потпорните столбови“.
Ваквото објаснување поголем дел од јавноста во САД никогаш не го прифати како валидно, поготово кога целата ситуација ќе се спореди со Лондон, каде што кулата изгоре целосно, но не се сруши како во Њу Јорк.
Имено, кулата гореше повеќе од 24 часа, при што загинаа над 70 луѓе, додека пак има мнопгу повредено.
Меѓутоа, кога оганот се изгасна, кула

Пронајдете не на следниве мрежи: